top of page

Vi har tre hjärnor! Hur tar du hand om dina?

Allt det vi gör & är sitter ihop, kroppen, själen & knoppen! Vi kan inte separera dessa & de påverkar varandra mera än vi tror.

Det vi äter säger & hur vi rör på oss, är en enormt stor & avgörande faktor för huruvida du ska må så bra som möjligt, vara så effektriv som möjligt & vara så närvarande som möjligt!


HUVUD: Logikens & intellektets säte. Dock styr det omedvetna sinnet omkring 90% av vårat beteende (som jag tjötar om, känslor skapar beteenden som skapar mönster) HJÄRTAT: Det finns fler neurala vägar som går från hjärtat till huvud-hjärna än tvärtom TARMEN: 90% av kroppens serotonin vid humörhantering produceras i tarmen

Hur ofta reflekterar du? Tar du hand om dina känslor & hur dom påverkar dig? Vilka "sanningar" går du & intalar dig själv som ligger & skvalpar i bagaget som inte stämmer överens med din verklighet & vart du står, mår & vad du egentligen vill idag?


Bryter du dina beteendemönster som du VET inte tjänar dig längre? "om vi gör som vi alltid gjort får vi samma resultat osv". Har du tänkt på hur mycket energi du lägger på att "klaga" eller "irriteras", att du faktiskt VÄLJER att ständigt gå på autopilot, istället för att ta tag i saker & må bättre istället? Livet är kort!


Motionerar du & fyller på med härligt serotonin dopamin som utsöndras vid rörelse/ ett lyckohormon som GER dig energi?


Äter du bra mat? Det vi äter & stoppar i kroppen har galet stor inverkan på hur vi mår & hur vår hjärna påverkas! Inflammatorisk kost såsom mjöl & socker "såsar igen" dig & din funktion som människa!


Att må bra är ett ansvar, det krävs disciplin, att göra, att bryta ..det är ingen quickfix! Men tillåt dig att förstå dig själv, känna alla känslor, be om hjälp & VÅGA ta itu med bagaget/vanor/sanningar som du bär omkring på! För det är SÅ värt resan.. Och varje steg du tar är bättre än att stå kvar där du är idag!! Jag hejar på, MASSOR!!!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page